Serbia, I miss you

40 graden was het toen ik twee weken geleden het vliegtuig uitstapte. 40 graden. Ik herhaal het even omdat ik het hier in Nederland alleen maar kan schrijven en helaas nooit zal voelen. De lucht was zo warm en het zonnetje stond hoog aan de hemel. Met zes vrienden genieten van de vrijheid, benieuwd naar wat Servië ons kon bieden.

Het mooie weer zorgt natuurlijk voor een topsfeer. Meer heb je in principe niet nodig. Bovendien was het eerste weekend het ‘raftweekend’. Twee dagen raften op de Donau. Ik heb serieus nog nooit zo’n helder water gezien. Frisdank meenemen was niet nodig, water konden we rechtstreeks uit de rivier drinken. Met een bodybuilder op de achterkant van ons bootje voeren we op  de golven. Echt heel spannend, maar zo vet!!
Enkele dagen erop brak het moment aan waar ik lang naar uitgekeken had. Het  Exit Festival in Novi Sad. Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten, want festivals zijn nooit echt mijn ding geweest. Ik was erg benieuwd.  Het was daar zo groot en er waren  zoveel verschillende podia. Zelfs voor mij zat er wat bij. Ik heb  Guns ’N Roses gezien en hoe stom het ook klinkt vond ik dat de minste van de avond. Maargoed; niet mijn smaak, daar zal het aan liggen.

Van busreisjes kan ik altijd zo genieten. Hobbelend door de stad gewoon lekker mensen kijken. Heerlijk en zeker in een vreemde stad, met vreemde mensen en vreemde  outfits.
Ook toen we een avondje uitgingen heb ik mijn ogen uitgekeken. Leuk om te zien hoe de vrouwen zich daar kleden tijdens het uitgaan en hoe dat toch wel verschilt in vergelijking tot Nederland.
Oh en trouwens, ik heb ook zoooveel gegeten. Echt joh, twee keer per dag warm eten is echt een sport. Croissants, broodjes, taart. Het eten is lekker dus je neemt meer dan genoeg en voor je het weet ben je misselijk of kan je niet meer lopen. Story of my life, maar je moet er iets voor over hebben.

Ik wil heel graag terug, want ik mis het alweer. Nederland is saai.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: