Grunge, de vintage van de toekomst

Het is zeker al weer twintig jaar geleden dat Nirvana met de grunge- a.k.a zwerver-stijl op de proppen kwam. De wijde houthakkersblouses en de kapotte broeken, wie kent het niet. Mode goeroe Marc Jacobs dook er meteen bovenop en ontwikkelde een eigen kledinglijn. En ja, al zeg ik het zelf, het heeft wel iets ruigs en spannends. Erg jammer toen bleek dat de stijl lang niet bij iedereen aansloeg; de collectie waar Jacobs met bloed zweet en tranen aan gewerkt had, bleek dan ook een grote flop te zijn. Doordat de spotgoedkope stijl in een nieuw jasje werd gestoken werd het opeens haute-couture. Haute couture met het daarbij behorende prijskaartje, vooral dit laatste werd niet gewaardeerd.

Inmiddels is het 2011 en zijn we qua trends enorm geëvolueerd. Toch zie je de grunge weer steeds meer terugkomen, weliswaar verbasterd maar ach, de mode gaat met de tijd mee. Heerlijk om die wijde broeken en te grote shirts voorbij te zien komen.

Ook ik heb me eraan gewaagd. Ik geniet van de bankhangavonden in mijn slobbertruien maar ook voor een avondje stappen is zo’n ruitjesblouse met een paar killerheels eronder een echte eye-catcher. Classy, stijlvol en een tikkeltje eigenwijs. De stijl is nog niet verloren en zoals ik verwacht zal hij zijn terugkeer maken in deze trendgevoelige wereld.

Toentertijd onbetaalbaar maar tegenwoordig is de stijl terug te vinden in menig winkelketen en vintagestore. De zwerver-stijl gaat van onwijs duur naar onwijs betaalbaar. En zo hoort het ook voor een zwerver-stijl. Wie weet wat de crisis ons zal brengen… Binnen no time grunge weer helemaal hot?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: